Deutsch    Svenska

ProfilProfil

DET Är jag SOM ÄR STILREN

Stefanie Busam Golay

Jag föddes under det förra århundradets sista tredjedel och gick i skola i södra Baden i Tyskland. Studenten tog jag på den humanistiska linjen på gymnasiet i den tyska gränsstaden Lörrach.

Delar av mina fortsatta studier klarade jag av i Freiburg i Breisgau. Sedan var det dags att bege sig över floden Rhen för att avsluta min utbildning på den äldsta högskolan i Schweiz, nämligen på universitetet i Basel.

Därefter begav jag mig till Elsass för att förkovra mig ytterligare varpå jag företog en ettårig bildningsresa till USA och Kanada. Efter att därefter ha arbetat i Schweiz flyttade jag till underbara Sverige. Sedan början av detta årtusende frilansar jag i Småland som översättare och språkkonsult med specialisering på korrekturläsning, språkgranskning och författeri.

Trots att jag tar mitt arbete på allvar betyder det inte att jag gett avkall på min språklusta!

Besök gärna också sidan projekt. Där berättar jag lite mer om mina specialiteter, kunder och uppdrag. Och på sidan arbetssätt visar jag för dig hur mitt översättningsarbete sker.

 

För att uttrycka det hela lite mer formellt:

Stefanie Busam Golay, fil. lic. I
Egenföretagare med tjänsterna översättning, korrekturläsning, språkgranskning och författeri

1979–1988
Högstadiet och gymnasieskola, Lörrach (D)

1989–1995
Studium i Freiburg (D) och Basel (CH); avgångsexamen: licentiat, Basels universitet

1990–1996
PR-arbete för en forskningsstation i det elsassiska naturreservat Petite Camargue Alsacienne (F)

1991–2000
Granskning av akademiska publikationer, seminarie- och licentiatarbeten (CH)

1997–2001
Vetenskapliga undersökningar på uppdrag av pedagogiska departementet kantonen Basel-Stadt, pedagogik- och kulturdirektionen kantonen Basel-Landschaft, studieförbundet Volkshochschule beider Basel samt finans- och kyrkodirektionen kantonen Basel-Landschaft (CH)

Författande av webbtexter, informationsblad och broschyrer för avdelningen för internationella utbytesprogram på Basels universitet, samt hjälp för institutioner på universitetet att utforma sådana dokument (CH)

1998–2000
Författande, översättning och korrekturläsning av texter och publikationer som vetenskaplig medarbetare på Bernoulli-Edition i Basel (CH) med tonvikt på historia

Sedan 2002
Översättare och språkkonsult med korrekturläsning, språkgranskning och författeri som specialitet; ägare av företaget STILREN

 

Min profil